Kolej na Wielkopolskie 2/2021

24 Kolej na kulturę Targi Smaki Regionów to świetna okazja dla osób kochających smaczną, zdrową i regio- nalną kuchnię, ale również dla tych którzy nie mieli dotychczas okazji poznać jej walorów. Od 2 do 4 października 2021 roku na terenie Międzynarodowych TargówPoznańskich będzie można skosztować najlepsze przysmaki z całej Polski, w tymz województwa wielkopolskiego. - Wielkopolska to region o bogatej tradycji oraz dziedzictwie, czego wyrazem jest nasza kuchnia regionalna. Podczas Smaków Regionów po raz kolejny wystawcy zWielkopolski zaprezentują najlepsze produkty i potrawy wytwarzane na podstawie sprawdzonych, tradycyjnych receptur - mówi Krzysztof Grabowski, Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego. Wielkopolska na podniebieniu Podczas kolejnej odsłony Smaków Regionów poznamy członków Sieci Dziedzictwa Kulinar- nego Wielkopolska oraz nastąpi rozstrzygnięcie Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo. Mistrzowie kuchni będą gotować tradycyjne i regionalne potrawy. Co roku na scenie goszczą takie gwiazdy jak: Mateusz Gessler, Jan Kuroń czy Robert Makłowicz. Występują także finaliści i laureaci popularnych programów kulinarnych takich jak MasterChef, a także lokalne stowarzyszenia, koła gospodyń wiejskich czy cechy. Można kosztować, prosić o przepisy i autografy. Mnóstwo dziać się będzie także dla najmłod- szych odwiedzających: smaczne przygody, warsz- taty, spotkania, zgadywanki, animacje. Nie ma szansy na nudę! 10 lat

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz